Dricksvattnet i Gottsunda kan vara förorenat

Boende på Bandstolsvägen å Spinnrocksvägen i Gottsunda uppmanas att inte dricka vattnet ur vattenkranen. Detta efter att ett brott på en vattenledning inträffade i Gottsunda vid 11- tiden igår förmiddag. Samtidigt blev det brott på en avloppsledning och det här kan ha gjort att vattnet blandades.
Kommunen har satt upp lappar i området som varnar de boende för att dricka vattnet. -De boende bör för säkerhets skull koka det vatten som ska drickas eller användas till matlagning, i övrigt går det att använda vattnet som vanligt, säger Sven Ahlgren som är tillförordnad chef på VA- och avfallskontoret. Vattnet ska kokas i minst en minut. Annars går det att hämta vatten i de vattentankar som har ställts upp på Bandstolsvägen 1, vid äldreboendet galaxen och på Spinnrocksvägens vändplan. Prover har tagits på vattnet, men svaren kommer tidigast att komma i morgon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista