1 av 3
Cecilia Forss (m). Foto: Mona Wahlund.
2 av 3
Sven-Gunnar Dahlqvist, fastighetsdirektör. Foto: Uppsala kommun.
3 av 3

Musikklasserna flyttar i höst

Efter många turer det senaste året så kan vi nu berätta att det till hösten kommer att bli en flytt av Uppsala musikklasser till den nyrenoverade Nannaskolan i centrala Uppsala. Beslutet om att Musikklasserna ska flytta in senast 1 augusti kommer att klubbas igenom på Barn- och ungdomsnämndens sammanträde i februari, erfar Upplandsnytt.

Som vi berättade i slutet av december så vägrade fastighetsnämnden att bekosta de sista justeringarna av akustiken i Nannaskolan förrän det fanns ett tydligt beslut om ett datum då Musikklasserna skulle flytta in.

- Vi ska godkänna det avtal som vi ska vara överens om. Däremot är det alldeles för tidigt för mig att fastställa hur det avtalet kommer att se ut. Avtalsförslaget är inte upprättat ännu, men det finns ingen annan skola som skulle kunna skrivas in i det avtalet, säger Cecilia Forss, moderat ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Den politiskt infekterade frågan kring Uppsala musikklassers flytt till Nannaskolan ser nu ut att få ett slut. Den senaste vändningen kom i slutet av december, när fastighetskontoret sa att dom inte ville utföra de åtgärder i lokalerna på skolan som ska förbättra akustiken, innan det var helt säkert att musikklasserna skulle flytta in. Kompletteringarna skulle kosta en kvarts miljon kronor. Sven-Gunnar Dahlqvist är fastighetsdirektör i Uppsala kommun.

- Nu är de beredda att fatta det här beslutet och det tycker vi är bra.

Och nu kommer de här kompletteringarna att göras?

- Ja, och det hinner vi göra innan sommaren. Från fastighetskontoret och fastighetsnämndens sida sa vi tidigt att vi ville fullfölja planerna för Nannaskolan, med de intentioner som fanns i kommunfullmäktiges ursprungliga beslut kring detta. Och det är ju det som nu sker.

Enligt vad Upplandsnytt erfar så kommer alltså det beslut som fastighetskontoret har väntat på, på barn- och ungdomsnämndens sammanträde den 12 februari.

- Utan att föregå nämndsammanträdet, så ser jag inte vad alternativet skulle vara. Det kommer i alla fall med största sannolikhet att vara Nannaskolan som kommer att vara hemvisten. Och om den sen behöver kompletteras på något sätt, det får vi nu se under de här veckorna fram till den 12 februari, säger Cecilia Forss.

Finns det några andra skolor på förslag?

- Nej, det gör ju inte det.

Ellen Forslund
ellen.forslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".