Kritik trots flyttbesked

Kritiken mot den borgerliga majoritetens hantering av musikklassernas flytt till Nannaskolan i Uppsala är fortfarande mycket stark från den politiska oppositionen.

Detta trots moderaten Cecilia Forss uttalande i Upplandsnytt om att ett beslut om Musikklasser flytt till Nannaskolan ska klubbas på Barn- och ungdomsnämndens sammanträde i februari. Vi hör andre vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, socialdemokraten Bengt Sandblad:

- Från allliansens håll har man skött det här uruselt, undermåligt. Man har inte tagit ansvar över huvudtaget. Man har ställt till med en våldsam oreda och vägrar att reda ut det här.

Nu har man sagt att man ska fatta beslut om att det blir en flytt senast 1 augusti, är inte det bra?

- Man har ju hållt på hela tiden och sagt så där att man ska besluta, men man måste först ta reda på det och ta reda på det, så jag ser inget positivt i hanteringen. Men det är viktigt att man tar ett beslut nu så att alla vet vad som gäller, säger Bengt Sandblad.

Den politiskt infekterade frågan kring Uppsala musikklassers flytt till Nannaskolan ser nu ut att få ett slut i och med Cecilia Forss uttalande i Upplandsnytt i morse. Enligt henne ska beslut om en flytt till Nannaskolan fattas på Barn- och ungdomsnämndes nästa sammanträde den 12 februari:

- Utan att föregå nämnsammanträdet så ser jag inte vad alternativet skulle vara, sa Cecilia Forss.

Bengt Sandblad är som sagt ändå inte nöjd och han ser fram emot kommunens egna granskning av hanteringen kring flytten till Nannaskolan:

- Både från produktionsnämndens ordförande och barn- och ungdomsnämndens ordförande så har man hanterat det här på ett sätt som är fullständigt regelvidrigt, men det pågår ju en utredning som görs av kommunrevisionen. Den ska vara färdig i slutet av janúari och ska bli väldigt spännande att se.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".