-

Burman (v) förbereder för maktskifte

Vänsterpartisten Ingrid Burman från Uppsala är en av politikerna som utsetts att sitta med i de rödgröna arbetsgrupper som ska arbeta fram ett gemensamt program inför valet 2010. Arbetet ska ske i fem arbetsgrupper, och Ingrid Burman sitter med i gruppen för välfärd och rättvisa.

- I vår grupp så har vi hela sjukvården och hela sjukförsäkringssystemet att hantera, säger Ingrid Burman.

- Tyvärr har sjukförsäkringssystemet urholkats så att människor i dag inte kan känna sig trygga, vilket jag tycker är förfärligt. Sen handlar det ju också om att se till att vi har en välfärd som bär över livets alla skeden. Vi behöver återskapa det som har gått förlorat de här två åren.

Behövs det mer pengar till försäkringskassan för att rätta till problemet att människor inte får sina ersättningar i tid?

- Det finns saker som indikerar att det behövs mer pengar till myndigheten, men det behöver jag titta närmare på innan jag kan uttala mig säkert, säger Ingrid Burman.

Hur är chanserna att ni tre partier ska komma överens?

- Det är jag övertygad om att vi gör. Vi har ju det gemensamt att vi tycker att vi behöver byta regering och att nuvarande politik är orättfärdig, säger Ingrid Burman.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".