knivsta

Samband mellan överfall

En kvinna knivskars utanför Margaretaskolan i Knivsta vid 18.30-tiden på torsdagskvällen. Det var andra gången på kort tid som kvinnan blev överfallen.

Hittills har varken kvinnan själv eller andra som förhörts kunnat hitta någon förklaring till överfallen, men polisen tror att det kan finnas ett samband mellan de två händelserna, det säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.
- Kvinnan blev den 17:e december överfallen och misshandlad vid Ängbyskolans parkering, vi misstänker att det finns ett samband mellan de båda händelserna och den senaste bedömer vi som mycket allvarlig.

Enligt uppgift skulle kvinnan besöka ett styrelsemöte på Margaretaskolan. Hon skulle bli sen eftersom hon enligt uppgift skulle möta en journalist som sen inte dök upp. Vem den journalisten skulle vara är i nuläget oklart. Kvinnan blev vid sin bil överfallen och knivskuren, hennes skador är inte livshotande. Hon fördes till Akademiska sjukhuset.
- Vi har förhört ett stort antal personer och vi har fortfarande ingen förklaring till varför det inträffat och vi har ingen misstänkt.

Polisen har hittat en kniv som de tror är brottsvapnet. Kvinnan kunde inte förhöras ordentligt under torsdagskvällen, förhör med henne och andra skall göras i dag.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".