UL:s kunder halvnöjda

Vid en jämförelse med kollektivtrafiken i övriga landet är UL:s stadstrafik tredje sämst i landet med bara 53 procent nöjda bland de tillfrågade. Regiontrafiken ligger strax under riksgenomsnittet.

Upplänningarna är inte så nöjda med UL. Vid en jämförelse med kollektivtrafiken i övriga landet är Uppsalas stadstrafik tredje sämst i landet med bara 53 procent nöjda upplänningar.

Regiontrafiken hamnar strax under riksgenomsnittet, med 54 procent nöjda upplänningar.

Det visar en undersökning som branschorganisationen Svensk kollektivtrafik har gjort.

Tittar man i stället på vad de som reser med UL minst en gång i månaden tycker, så ser det något bättre ut. 65 procent av de som reser med regiontrafiken ger betygen 4 eller fem på en femgradig skala. Motsvarande siffra för stadstrafiken, är något lägre, 61 procent.

Enligt Sture Jonsson, informationschef på UL, är det här ett hyfsat resultat, men riktigt nöjd kommer man inte vara förrän UL ligger i topp, säger han till Upplandsnytt.

Undersökningen har genomförts genom telefonintervjuer bland ett urval av länsinvånarna i åldern 15-75 år. Både personer som reser med UL och ickeresenärer har tillfrågats. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".