Hockey på frammarsch

Pucken glider de uppländska hockeylagens väg just nu. I alla fall går det väldigt bra för Almtuna och ESK hockey, och för Almtunas del var det längesen man rönte lika stora framgångar som just nu.

- 1962 var vi uppe i den högsta serien, men det är nog så långt man får backa tillbaka. Målsättningen i år var att stanna kvar i Allsvenskan, så det är ett fantastiskt bra jobb av tränare, sportchef och spelare, säger Jan Carlsson som är ordförande i Almtuna.

Det går bra för Almtuna. Efter den senaste segern mot Mariestad ligger laget på en tredjeplats i tabellen, vilket betyder att de återigen är på kvalserieplats. Ännu bättre placerade i sin serie är ESK Hockey. De leder just nu Allettan, vilket var mer än tränaren Filip Åkerlund räknade med när säsongen satte igång.
- Den generella målsättningen var väl egentligen att gå till Allettan, men nu när vi väl är här så siktar vi getvivs mot att få kvala.

Finns det en chans att ni tar er vidare till Allsvenskan?
- Ska man vara realistisk så är väl chanserna ganska små. Man kommer inte späka ekonomin för att ta sig till Allsvenskan, inte i år, men kanske längre fram.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".