Isplanerna vinglar i Knivsta
Knivsta

Oklart om isbana

Det går trögt med planerna på en isbana i Knivsta, kommunen vill se fler finansiärer.

Den ideella föreningen Knivsta Arena med ordförande Britta Lästh vill se ett bygge, och kommunen har sedan tidigare lovat åtta miljoner. Men nu är det lite oklart när det blir byggstart. 

Göran Nilsson, moderat kommunalråd i Knivsta, vill se fler finansiärer och så är det ju lågkonjunktur:

- Som alla vet befinner vi oss just nu i en väldigt svår situation finansiellt, och däför måste vi vara försiktiga när vi sätter tidpunkten för att börja ett sådant här arbete. Vi måste ha finansieringen klar och vi vill gärna se vilken situation kommunen kommer hamna i.

När kan det klarna?

- Jag hoppas ju att det kommer klarna under det här året, däremot är jag inte säker på vad kommunen kommer att säga sitt deltagande i det totala projektet. Önskan att få in fler finansierär kommer troligen finnas kvar, även när vi får bättre konjunktur.

Britta Lästh från föreningen Knivsta Arena tycker däremot att kommunen borde ha råd:

- Jag ser inte att kommunen har några problem med att kunna finansiera åtta miljoner för en konstfrusen utebana. Att vi sedan har en ekonomisk kris, det är ju då kommuner ska passa på att satsa för att minska krisens effekter, säger Britta Lästh.

Elisabeth Terenius
elisabeth.terenius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".