Tåg tappade dörr

Ett av SJ:s morgontåg mellan Uppsala och Stockholm tappade i morse en dörr. Tur i oturen var att tåget precis var på väg ut från Uppsala central och inte hade hunnit så långt.

Ingen kom till skada, däremot tvingades man evakuera det  fullsatta tåget och omdirigera passagerarna till det efterföljande tåget, som även det var fullt.

-Dörren kan ha slagit i en plattform. Det där får både vi och Banverket på varsitt håll. Om det var någon form av kollision är det viktigt att veta vems felet var, säger Johan Ingerö, är presskommunikatör på SJ.

Det var tåget som avgick klockan 8.00 från Uppsala central som kort efter start tvingades stanna. Alla passagerare på det fulla tåget evakuerades och fick gå på tåget som skulle avgå precis efteråt, 8.10. Det tåget blev då väldigt fullpackat och passagerare som Upplandnsytt har talat med har ifrågasatt säkerheten när så många packades ihop.

-Det var ju uppenbarligen inte så många att det inte var tillåtet och möjligt att göra så nu. Alternativet hade varit betydligt värre - antingen köra vidare med ett trasigt tåg eller låta folk vänta ännu längre på ett senare tåg, säger Johan Ingerö på SJ.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista