Mobilt golv i Fyrishov?

Lars O Ericsson, styrelseordförande i Fyrishov, hoppas att ett mobilt trägolv ska rädda Uppsala baskets plats i ligan. Under tisdagen mötte Fyrishov för första gången Svenska Basketbollförbundet för att diskutera golvfrågan.

Det blir inget permanent trägolv för basket i Fyrishov. Det säger styrelseordföranden i Fyrishov och centerpartistiske kommunalrådet Lars O Ericsson, efter tisdagens möte med Svenska Basketbollförbundet.

Uppsalas plats i herrbasketligan står och faller med att laget har ett trägolv att spela på till nästa säsong, i stället för dagens plastgolv på hemmarenan i Fyrishov.

Uppsala basket har tidigare fått dispens för att spela på plastgolv av Basketbbollförbundet. Men den dispensen löper ut den 30 april i år, då förbundet bestämmer vilka lag som ska få spela i ligan nästa säsong.  

Båda Fyrishov och Svenska Basketbollförbundet var nöjda efter tisdagens möte, även om inga beslut fattades.

Lars O Ericssons förhoppning är nu att Uppsala kommun och Uppsala Basket tillsammans ska lösa golvfrågan så att laget kan spela kvar i ligan till hösten. Men enligt honom är ett permanent trägolv i Fyrishov ingen aktuell lösning.

- Inte över huvud taget, det kan jag klart och tydligt säga som styrelseordförande i Fyrishov. Men om jag sätter mig på min kommunalrådsstol och som ledamot av majoriteten i Uppsala kommun, så kommer jag naturligtvis att jobba för att det ska fram investeringspengar för ett mobilt trägolv, som kan användas i Fyrishov till nästa säsong, säger Lars O Ericsson.

Kommer det att finnas ett mobilt trägolv till hösten?

- Det är min absoluta målsättning. Vi ska även ha möte med Uppsala Basket för att diskutera hur vi gemensamt kan komma fram till en lösning.

Det är inte aktuellt för Fyrishov att betala för golvet, i stället måste kostnaden tas av kommunen, eventuellt med hjälp av Uppsala Basket, enligt Lars O Ericsson.

- Den ena delen är att kommunen måste få fram mer investeringspengar. Den andra är att vi måste föra ett resonemang med Uppsala Basket. De kommer att få räkna med en höjd hyra på något sätt. Men det är en boll som får rulla ut när vi har haft vårt möte.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista