Färre spam i Heby

Med ett nytt, effektivare spam-filter är den massiva mängden spam, alltså skräpmail, inte längre ett så stort problem för Heby kommun.

Som Upplandsnytt tidigare berättat fick kommunens registratorer bland annat problem med ögonen efter hanteringen av all skräpmail.

Men ett nytt effektivare Spam-filter har blivit räddningen. Det nya filtret klarar av att filtrera bort nästan all skräppost automatiskt.

Registrator Kent Hansson beskriver skillnaden mellan nu och då:
- Normalt så låg det mellan 30,000 och 50,000 spam dagligen, men i dag är det hittills bara sju. Efter en vecka med det här filtret så känns det väldigt bra. För mina arbetskamrater är det en lättnad att slippa det här.

Du var tidigare orolig för att filtret skulle filtrera bort för mycket, så att viktiga mail skulle komma att försvinna. Hur ser du på det nu? 

- Det ska ju vara så pass säkert att det inte händer, det har de ansvariga indikerat. Det har gått över förväntan, säger Kenth Hansson, registrator på Heby kommun.

Måna Degerman
mana.degerman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista