Bandy

Storseger för Sirius

Tabellfyran Vetlanda gästade Studenternas för match i bandyns elitserie, men Sirius skippade gästvänligheten och körde över dem med 9-3. Tredjeplatsen ser därmed allt säkrare ut för Uppsalalaget.

Efter att endast förlorat en gång hemma på Studenternas så var Sirius den något större favoriten när man drabbade samman med gästande Vetlanda. Bortalaget vann å andra sidan sin hemmamatch med 5-0, så det var ett ytterst tunnt favoritskap. Under första halvleken såg också matchen ut att bli en hård och jämn historia. Efter att Sirius tagit ledningen i femte kom Vetlanda tillbaka med två mål på två minuter just efter 20:e matchminuten. Innan domaren blåst av för halvlek hann dock Sirius kvittera och återta ledningen efter att Alexander Mayborn och Erik Sundin fixat ett mål vardera. Det kunde ha varit 4-2 i paus, men när Pierre Roos fick chansen från straffpunkten, efter att Vikor Broberg dragits ned, så var det Roberto Baggioklass a la VM -94 på skottet. Jonas Persson i Vetlandamålet rörde sig knappt när straffen seglade ett par meter över.

Andra halvlek kändes alltså helöppen på förhand. Visst såg Sirius lite kvickare ut, men att man skulle köra över Vetlanda totalt kom oväntat. Två tidiga mål av Lars Fall tog musten ur gästerna, men Sirius nöjde sig inte där. Pierre Roos och Andreas Eskhult satte en var innan Alexander Mayborn gjorde sitt tredje och fjärde i matchen, vilket innebar 9-2 på tavlan. Vetlanda fick ett tröstmål i slutminuterna, men efter nio mål framåt så var det inte något som de 1500 Uppsalabor som tagit sig till Studenternas brydde sig om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista