Oklart än för Branting

Fortfarande är framtiden oklar för nedläggningshotade Brantingskolan i Uppsala. Alliansen är inte överens om alternativen.

Folkpartiet säger nej till förslaget om nedläggning, och igår träffades alliansen för att komma överens om en lösning, men misslyckades. Någonstans måste pengar sparas in säger Cecilia Forss moderat ordförande i barn- och ungdomsnämnden:

- Vi har ju egentligen bara två möjligheter om Brantingskolan blir kvar. Lägga ner två andra skolor eftersom Branting är stor, eller så tar vi det från undervisningen. Vi vill inte säga ja till att behålla Brantingskolan förrän vi har ett alternativ som inte innebär att vi skär ner på undervisningsresurserna, säger hon.

Karolina Hilding, folkpartistiskt skolkommunalråd håller med om det, men vill leta andra alternarnativ.

- Det är inte så att resurserna ska gå till lokaler istället för undervisning, men nu måste vi jobba väldigt hårt på att hitta alternativ till det här, och det är där vi inte har landat i diskussionen.

Finns det något realistiskt alternativ till att lägga ner någon annan skola om det inte blir Branting?

Inget som har framkommit än, säger Cecilia Forss.

- Det finns inget förberett förslag, det måste byggas under. Men självklart vill vi komma fram till ett beslut så fort som möjligt, säger Karolina Hildning.

Christer Engkvist
christer.engkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista