Eftersläckning på Hovgården

Det glöder och pyr fortfarande i sopberget på Hovgården - eftersläckning har pågått hela natten och fortsätter under dagen idag.
-Kommunens folk har varit där inatt och bevakat eftersläckningen. Det kan komma att glöda och pyra någon dag till, säger Anders Thor på Räddningsverket. Det var alltså igår morse som det började brinna på Hovgårdens anläggning för sopförbränning - ett ungefär 100 kvadratmeter stort område av sopberget stod i lågor och under hela gårdagen pågick släckningsarbetet. Radion sände ut varningar till allmänheten eftersom det stora rökmolnet kunde innehålla giftiga gaser då sopor innehåller bland annat plast och andra konstiga material. På Räddningstjänsten uppskattar man att det är 2-3000 kubikmeter sopor som har brunnit, och med största sannolikhet startade branden genom självantändning. Det är ingen större risk att elden kommer att blossa upp igen, säger Anders Thor: - Nu har det väl kommit på ett antal liter vatten där så att inte just där, men kanske på någon annan plats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".