En rånare anhållen i sin frånvaro

En man har anhållits i sin frånvaro, misstänkt för rånet mot Handelsbanken i Österbybruk igår. Det har också utfärdats ett rikslarm efter mannen, som är känd av polisen sedan tidigare.
Polisen har lyckats identifiera honom med hjälp av bilder inifrån banken. -Bilderna är mycket bra och nu är då fråga om männens identitet, i ett fall är då en man anhållen i sin frånvaro, berättar Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesman. De två männen som rånade banken under pistolhot var nämligen omaskerade och fastnade på bankens övervakningskameror. -Under gårdagskvällen hade vi mycket omfattande spaningar i skogsomårdet kring Österbybruk och Dannemoraområdet. Polisen misstänker också att den mannen som anhållits i sin frånvaro är samme man som utförde ett rånförsök mot banken för två veckor sedan men då inte ens lyckades ta sig in i lokalen. -Vi utesluter inte att det kan handla om samma personer, säger Christer Nordström. Av utredningstekniska skäl är polisen mycket förtegen med detaljer kring anhållandet. Kontakta reportern: Åse Richard

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".