Tierp

Atlas Copco varslar 80

Verkstadsbolaget Atlas Copco varslar ytterligare 80 anställda om uppsägning vid fabriken i Tierp. Så sent som i december förra året varslade bolaget 80 man. Orsaken till nedskärningarna är den rådande lågkonjunkturen.

Fabriken har drabbats hårt av lågkonjunkturen. Så sent som i december varslades 80 anställda om uppsägning och sedan några veckor har fabriken även varit stängd på måndagar. I Tierp tillverkas bland annat verktyg till bilindustrin.

-Vi ser ju tyvärr, som många andra företag i Sverige och resten av världen, en kraftigt minskad orderingång. Det är därför vi gör det här, säger fabrikschefen Stefan Calner.

-Inte blev det muntra miner inte. Får man ett varsel på 80 personer är det klart att det blir oro bland de anställda, säger Sune Kjetselberg, klubbordförande för IF Metall.

Fabriken har 350 anställda och har haft två stora varsel på bara några månader, ni är inte rädda för att fabriken ska stängas?

-Nej, man lever ju hoppet, säger Sune Kjetselberg.

August Bergkvist
august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".