Fullbelagt på hotell och campingplatser

Upplands hotell och campingplatser är i stort sett fullbelagda trots att årets förväntade våg av turister ännu inte nått sin topp. Det visar en rundringning som Upplandsnytt har gjort. Till månadsskiftet väntar den verkliga anstormningen av utländska turister.
Hotell och campingplatser är fullbokade flera veckor framåt visar Upplandsnytts rundringning. Till muséerna kommer det varje dag en strid ström av semesterfirare som vill få sig lite andlig spis, och för den kulturellt intresserade finns det mycket att besöka. Men på Uppsalas turistkontor får man frågor även om badplatser och annat. -Var parkerar vi och var går vi lättast på toaletten, det är de vanligaste frågorna berättar Anna Jansson. Hon arbetar på Turistkontoret i Uppsala där det redan klockan tio på förmiddagen är smockat med folk; turisterna är på hugget. Ännu är det för tidigt att avgöra om årets tursim kommer att slå förra årets toppnoteringar, men den allmänna uppfattningen på länets hotell, campingplatser och muséer verkar vara att den här sommaren kommer att ge mycket klirr i kassorna. Och det var strax efter midsommar som det slog till. -Det är mycket skandinaver och tyskar, men även medelhavsländerna har god representation, säger Anna Jansson. Kontakta reportern: Åse Richard
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".