Relationer i centrum

I morgon, på alla hjärtans dag, anordnas en relationsverkstad på Uppsala Konsert och Kongress.

På verkstaden ska man både få reda ut sina relationer och kanske även få en inblick i hur man själv beter sig. Arrangörer är psykologifabriken, som berstår av ett gäng psykologstudenter. En av dem är John Airaksinen.

- Det är en jättestor nationell konferens för psykologstudenter som heter psykologstudent -09, det är därför vi är där. Men det här med relationer är något som vi tycker angår alla, så ville vi öppna vår relationsverkstad även för allmänheten. Så mellanklockan två och klockan fyra kan vem som komma dit, säger han.

Vet vi generellt för lite om psykologi?

- Psykologi är ju en vetenskap som per definition borde angå alla, men det gör den inte riktigt. Det finns fortfarande en del som regagerar på ordet pyskologi som något skumt och en lite konstig vetenskap, men det finns ju en hel del spännande forskning som borde lyftas ut och plocka upp som konkreta tips, säger John Airaksinen.

Åsa Wistedt
asa.wistedt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".