Miljonförlust för Q-med

Idag presenterade det börsnoterade Uppsalaföretaget Q-Med sin fjärde kvartalsrapport för 2008. Trots en total förlust på 44 miljoner så är företagets vd, Bengt Ågerup inte oroad för framtiden.

- Rent allmänt så är det ju inte speciellt rolig läsning. Vinsten har ju naggats kraftigt av att vi fick trimma personalen lite granna när vi lade ner satsningen på sjukhusprodukter. Nu har vi rätt lag på plan så att säga, nu har vi rätt bemanning och nu ska vi ta hem vinsterna under 2009.

Q-Med:s vd, Bengt Ågerup, ser ljust på framtiden. Bakom de dystra siffrorna i företagets fjärde kvartalsrapport för 2008 döljer sig två stora engångsutgifter.

Dels kostnader i och med varslet av 50 medarbetare och dels kostnader för styrelsearbete i samband med att Bengt Ågerup och ett riskkapitalbolag försökt köpa upp företagets samtliga aktier och göra företaget privat.

- 70 miljoner försvann på engångskostnader. Det ska inte upprepas förhoppningsvis.

Trots det är planerna på att försöka köpa upp samtliga aktier och göra företaget privat inte skrotade.

- Vi tror ju fortfarande på möjligheten att få vara privat, att då utveckla Q-Med som företag, säger Bengt Ågerup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".