Naturister i tvist på Älvkarlebycamping

Det råder en spänd stämning på campingen och badet i Rullsand i Älvkarleby. Anledningen är att naturisterna, alltså de som vill gå nakna, från och med i sommar inte får vara kvar på campingen. Dessutom har de skuffats undan högre upp på stranden.
-Den enda skillnaden är att det är en textilcamping nu, men alla är fortfarande välkomna, säger Kjell Jansson, ordförande för Rullsands bad och camping. Men naturisterna tar inte så lätt på det hela, för de vill inte ha kläder på sig på campingen. De vill ha kvar sin del där de kan gå nakna och så vill de ha kvar den del av stranden de hade tidigare. Enligt Kjell Jansson handlar det om att den bästa servicedelen på campingen finns där naturistcampingen tidigare låg och den måste också textilarna, alltså de som vill ha kläder på sig, kunna ta del av. Men det är en infekterad fråga och naturisterna tycker att de blir diskriminerade. Nu är alltså stranden delad och inte på någon av sidorna verkar badarna vara särskilt nöjda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".