Restaurangchef stämmer Uppsala kommun

Efter helgens jättebeslag av alkohol på krogarna Baldis, Påvels och O'Learys i Uppsala så har dom tre krogarna i dag hållit stängt. Något som upprört restaurangchefen Tomas Albertsson.
I förra veckan drogs hans alkoholtillstånd in och i helgen sa han att krogarna skulle öppna på nytt varje dag tills kommunen gav med sig och gav tillbaka tillståndet, men han har nu ändrat sig på den punkten. Redan i april beslutade Uppsala kommuns nämnd för serveringstillstånd för första gången att återkalla de tre krogarnas serveringstillstånd, men den gången upphävde länsrätten beslutet till följd av formella fel som nämnden hade begått. Så i torsdags hade nämnden uppe ärendet på nytt och resultatet blev även den här gången att dra in krogarnas tillstånd. När krogarna trots beslutet fortsatte att servera alkohol slog polisen till i helgen och beslagtog öl, vin och sprit för 400 000 kr. Restaurangchefen Tomas Albertsson säger att nämnden gjort sig skyldig till formella fel även den här gången. Dels anklagar han nämnden för att ha varit jävig, eftersom krogarna stämt nämnden, och alltså kommunen, på miljonbelopp för ekonomiska förluster till följd av den förra stängningen. Dessutom finns andra formella fel, säger Tomas Albertsson. Tomas Albertsson säger att krogarna nu kommer att lämna in ny stämning mot kommunen och dessutom mot polis och åklagare. Ordförande för nämnden för serveringstillstånd är Helena Leander från miljöpartiet. Hon säger att nämnden tagit hjälp av kommunens jurister för att säkra att allt gick formellt rätt till den här gången och att nämnden varit mycket noga med att information om beslutet gått ut till bolagen på flera olika sätt. Vad gäller själva beslutet om att dra in serveringstillståndet, så hyser hon inga tvivel.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".