Liten chans till nytt jobb för renhållare

Bland dom renhållningsarbetare på Uppsala kommun som nästa år förlorar sina jobb är hoppet litet om att kommunen ska kunna hitta ersättningsjobb.
35 anställda riskerar att bli arbetslösa efter det att kommunen förlorat all hämtning av hushållssopor till privata entreprenörer. Göran Ruud är en av dom vars jobb är hotade: -Från första mars har jag inget jobb och det är väldigt liten chans för mig att få ett nytt jobb. När privata entreprenörer från nästa år sköter all hämtning av hushållssopor i Uppsala måste delar av kommunens enhet Renhållarna avvecklas. Som Upplandsnytt berättade i morse riskerar 35 anställda att förlora sina tjänster. Göran Ruud tycker att det är sorgligt att renhållarna till stora delar kommer att försvinna och han är inte säker på att Uppsala kommun i slutänden tjänar på att anta det lägre budet från privata entreprenörer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".