Reinfeldt i Skutskär

Trots att Stora Enso gick med nästan en miljard i förlust, sista kvartalet, förra året så tror Fredrik Reinfeldt starkt på skogsindustrins framtid.

Det sa han i dag då han besökte Stora Ensos massafabrik i Skutskär.
- Skogen är ju vårt guld, sa han bland annat.

Det var många som ville prata med statsminister Fredrik Reinfeldt i dag när han besökte massafabriken i Skutskär. Själv ville Fredrik Reinfeldt helt tala om energiuppgörelsen som den borgerliga alliansen har gjort. Och den är viktig för en sådan elintensiv industri som pappersindustrin är, det säger Elisabeth Salander Björklund, som sitter med i koncernledningen.
- Vi tycker att det är positivt att man fått till stånd en överenskommelse, men vi skulle gärna se att den var blocköverskridande, sa hon.

Men samtidigt diskuterades det naturligtvis om lågkonjukturen, framtiden och jobben. Med stängningen av Stora Ensos fabrik i Norrsundet, där 150 personer fortfarande är arbetslösa, i färskt minne framfördes det kritik motatt det tog lång tid innan rätt åtgärdes sattes in. Något Fredrik Reinfeldt besvarade:
- Mitt intryck är att det visserligen tagit lång tid vilket varit frustrerande, men att man fortsätter att se att många trots allt kommit vidare och hittat ett nytt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".