"Jag tror på Saab ändå"

Svenska staten kommer inte gå in som ägare i SAAB, det står nu klart, men Alf Johansson på Bilforum i Enköping tror att SAAB kommer klara sig.  

Svenska staten kommer inte gå in som ägare i SAAB, det beskedet gav näringsminster Maud Olofsson tidigare på onsdagen. Framtiden ser nu mörk ut för bilföretaget eftersom ägarna GM General Motors inte längre vill satsa på SAAB.

Alf Johansson, VD för Bilforum i Enköping, som säljer omkring 500 nya Saab-bilar om året, är inte orolig för att SAAB kommer försvinna.

- Det är ju ett så starkt varumärke, så det finns inte på kartan för min del att en så pass bra bil ska läggas ner. Jag kan aldrig tänka mig det egentligen, säger Alf Johansson som sålt Saab i 37 år.

Saab är det största märket för Bilforum och står för drygt 60 procent av nybilsförsäljningen varje år. Företaget har 50 anställda på tre olika orter, men trots det mycket osäkra läget, så tror inte vd:n Alf Johansson att det kommer bli några uppsägningar framöver på grund av Saab-krisen:

- Vi har ju servicemarknaden att sköta om och så vidare. Så eventuellt kanske nån vi måste minska med.

Men du är fortfarande optimistisk över läget?

- Ja, man måste vara det, trots allt och jag tror på en fortsättning med Saab, inget snack om det, säger Alf Johansson.

Ann-Charlotte Carlsson
anncharlotte.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".