Spriten kvar i beslag

Uppsala tingsrätt har beslutat att polisens beslag av alkohol från Uppsalakrogarna Baldis, Påvels och O'Learys kvarstår. Representanter för krogarna hade överklagat åklagarens beslut om spritrazzian den senaste helgen, men tingsrätten kom i dag fram till att beslaget har skett på riktiga grunder.
Jan Åldemo, krogarnas ombud, menade vid dagens förhandlingar att beslutet om beslaget var fel och att beslaget skulle hävas. Bland annat för att bolaget Alcatraz försökt överlåta verksamheten till nya ägare. -Dom som ska tillträda driver idag två restauragner med tillstånd, välskötta ställen med gott rykte. Avsikten hade varit att det skulle finnas ett varulager när nya krögare kommer in på stället. Men tingsrätten gick alltså på polisens och åklagarens linje och fastställde beslaget. Det finns skälig anledning att misstänka att den beslagtagna alkoholen varit föremål för brottslig verksamhet, menar tingsrätten. Det bolag som ligger bakom krogarna, Alcatraz Nöjesförvaltning AB, får därmed inte tillbaka den alkohol för runt 400 000 kr som polisen beslagtog senaste helgen. Spritrazzian i helgen skedde efter det att krogarna fortsatt att hålla öppet och att servera alkohol trots att Uppsala kommuns nämnd för serveringstillstånd beslutat att dra in krogarnas tillstånd. Representanter för krogarna har överklagat både det indragna tillståndet och spritbeslaget i helgen. Igår beslutade länsrätten att krogarnas serveringstillstånd fortsättningsvis ska vara indraget, åtminstone till dess att länsrätten gjort sin slutliga prövning av ärendet. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".