Tuff start för Sätra brunn

I november förra året togs Sätra Brunn över av 15 personer med olika bakgrunder. Kurorten, som under nittiotalet drevs av Uppsala universitet, hade då varit i konkurs i drygt ett år, men nu drivs den vidare, om än med vissa förändringar.
Kajsa Berglind, som är vice ordförande i Sätra Brunns hälsobrunns ekonomiska förening, säger till P4 Västmanland att verksamheten går bra. Det var i november förra året som Sätra Brunn togs över av en grupp på 15 personer, kurorten hade då varit i konkurs i drygt ett år. För att få in pengar till den ekonomiska föreningen har gården Danielsberg sålts och det kan bli tal om fler försäljningar. Berglind säger att de inte har några större summor pengar och ett väldigt litet rörelsekapital. Därför har man sålt byggnader för att kunna ha pengar i reserv om det behövs. -Det kan bli aktuellt att sälja flera byggnader, men inte många till, säger Berglind.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".