Chef saknar förändringsvilja

Enköpings lasarett får kritik från sin före detta chefsläkare Kenneth Lindahl, som lämnade sin post i torsdags.

Han saknar bland annat vilja till förändring på lasarettet:

- När det kommer nya idéer eller nya propåer då känner man instiktivt att här finns ett motstånd mot det som är nytt. Ett ifrågasättande, jag vill inte jobba i den miljön, det är så enkelt, säger Kenneth Lindahl, nu när han slutat efter bara ett halvår som chefsläkare.

Kjell Jönsson, chef för lasarettet, säger att han känner igen kritiken:

- Han har ju meddelat mig det under en längre tid och vi tar det naturligtvis på fullaste allvar. Jag tycker också att vi jobbar inom alla centrum vid lasarettet på att bli lite bättre i morgon än vad vi är idag, och det tar tid. Men när man ser det i ett perspektiv tycker jag att det har skett en ganska kraftfull utveckling inom kirurgiskt centrum.

Kenneth Lindahl säger också att han håller med konsultrapporten som vill stänga Enköpings akutmottagning på nätterna, då är det AT-läkare som tar emot patienterna och bakjouren befinner sig i Uppsala, och det är inte tillräckligt patientsäkert, menar han.

Men nu blir det enligt lasarettets chef, den nya chefsläkaren som snart ska anställas som får ett stort inflytande när lasarettet ska ta fram en analys av risker och konsekvenser med att ha en akutmottagning som är stängd på nätterna.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".