Rospiggarna för elitlicens

Svensk speedway är i ekonomisk kris och i helgen träffas klubbarna för att disskutera hur man ska ta sig ur den. Ett av förslagen som tas upp är införandet av elitlicens för klubbarna, vilket innebär att deras ekonomi måste vara i sin ordning för att de ska få köra i elitserien.
Trots att Rospiggarna har dragits med ekonomiska problem så är klubbens ordförande Lars S Björndahl positiv till förslaget och han tror inte att Rospiggarna kommer ha några problem att klara av en elitlicens. - Med tanke på de åtgärder vi tagit så kommer inte det här att innebära några problem, säger han. Tidigast 2006 kommer elitlicensen att införas. Andra förslag till åtgärder är bland annat att klubbarna ska ha öppen bokföring och en lönekartell mellan klubbarna för att hålla nere den ersättning förarna får för tagna poäng. Kontakta reportern: Peter Söderberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".