Åklagare yrkade på hårt fängelsestraff

Idag avslutades rättegången mot den man som misstänks för att ha försökt dränka en kvinna, och ha misshandlat två i Uppsala tidigare i somras.
Åklagare Lars Hedvall yrkade på ett hårt fängelsestraff. Han menar nämligen att den 52-årige mannen hade för uppsåt att döda när han förde ner den 27-åriga kvinnan i Fyrisån. - Om det hade varit en grov misshandel kunde han ha sparkat henne och slagit henne på backen. Varför släpa ner henne till vattnet? Jag menar att det inte kan finnas något annat syfte än att döda, sa Lars Hedvall. Natten mot den 30e juni kom den 27-åriga kvinnan gående längs Fyrisån i sällskap med två 14-åriga flickor. Strax efter att de kommit in på Svartbäcksgatan upptäckte de ett bråk mellan en man och en kvinna. När de försökte gå emellan angrep mannen plötsligt dom istället. Alla tre fick motta både slag och sparkar och mannen släpade efter en stund ner en av kvinnorna till ån där han försökte dränka henne. Under rättegången har mannen hävdat att det i själva verket var kvinnorna som angrep mannen och hans flickvän efter att de först bett honom om hjälp att begå inbrott i en zooaffär. Mannens advokat Christer Söderberg sa vid rättegången idag att mannen inte borde få någon påföljd för misshandeln och han ansåg dessutom att åklagaren var ute och cyklade när det gällde det påstådda dråpförsöket. - Åklagaren menar att det fanns ett uppsåt, men jag menar att han där bara spekulerar och inte har något stöd för sina uppgifter, sa han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".