1 av 2
2 av 2
Till slut stod tornet på marken

Flustret utan torn

En klassisk Uppsalasiluett försvinner för ett tag under våren. Flustret ska få en rejäl ansiktslyftning och på fredagsförmiddagen påbörjades alltihopa.

Bland lastbilar och lyftkranar träffade vår reporter Annika Ilmoni Flustrets ägare Linus Jonsson som berättar vad som händer:

- Vi sätter igång med renoveringen och vi ska lyfta ner det här stora tornet som finns mitt på huset. Det blir en fasadrenovering och en helt ny kulör på huset, och vi ska också bygga en terassliknande balkong på restaurangbyggnaden.

Högt upp i lyften svävade tornet i en gul lyftkran för att sedan landa på marken. Tornet ska nu till Bolandskolan där elever ska fräscha upp det. Eleverna ska också vara inblandade i renoveringen av själva byggnaden.

- Det ska bli jätteskönt med renoveringen, det behövs verkligen, säger Cecilia Hom som jobbar på Flustret och som tittade på när tornet lyftes av.

I början på juni ska renoveringen vara klar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".