Misstänkt Ultunamördare ska utlämnas till Sverige

Den 27-årige man som gripits i Holland misstänkt för mordet på en kvinnlig utbytesstudent i Uppsala SKA utlämnas till Sverige, det har en holländsk domstol beslutat. Mannen har tidigare motsatt sig en utlämning och mycket talar för att han kommer att överklaga domstolens beslut.
- Normalt sett kommer han i förlängningen att bli utlämnad, dock har han enligt hollänsk domstol möjlighet att överklaga. I Sverige är det ju regeringen som beslutar om utlämning, säger Ulf Forsberg som är chefsåklagare vid internationella åklagarkammaren i Uppsala. Det var i slutet av april som en kvinnnlig student från Tjeckien hittades mördad i sin lägenhet på Ultunaområdet i Uppsala. Den 27-årige man som delade bostad med kvinnan blev tidigt under utredningen misstänkt för mordet och i början av maj greps han i Holland sedan han tjuvåkt på en spårvagn. Svenska utredare har hållit flera förhör med 27-åringen, där han nekar till brottet. Trots att sannolikheten är hög att mannen kommer att överklaga beslutet om utlämning tycker Ulf Forsberg att det här är ett steg framåt i utredningen: -För att komma vidare i det här fallet måste han utlämnas, och det betyder mycket att en domstol har sagt sitt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".