Protester mot nedläggning av brandstationer

Nedläggningshoten mot brandkårerna i Knutby och Skyttorp är ett tydligt bevis på att Uppsala kommuns ytterområden prioriteras lägre än de i centralorten. Det anser boende i Knutby som nu skickat ett protestbrev till kommunstyrelsen för att förhindra att deras brandkår läggs ned.
- Det här är ett tydligt bevis på att närdemokratin minskat efter kommunens omorganisation. Det verkar som att kommunen inte bryr sig om ytterområdena, det säger Knutbybon Sofie Lundvall. Det är bland annat de höga hyrorna för brandstationen Victoria i Uppsala som gör att brandförsvaret nu tvingas spara in på annat håll. Det har föreslagits att två av kommunens sex deltidsstationer läggs ned - den i Knutby och den i Skyttorp. Nu har de boende i Knutby alltså lämnat in en skriven protest till kommunstyrelsen. - Vi hoppas att kommunen tittar över det här igen. Vi undrar om det är värt att spara 1,6 miljoner när det handlar om människoliv och trygghet, det säger Sofie Lundvall. Kontakta reportern: Åse Richard
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".