Arbetsmiljöinspektionen stödjer Munters

Företagsledningen på Munters fabrik i norduppländska Tobo har gjort rätt som varslat två anställda om uppsägning för att de burit shorts på jobbet säger biträdande tillsynsdirektör P-O Lindström vid arbetsmiljöinspektionen i Stockholm.
Tidigare somrar har många av de anställda på Munters burit shorts på jobbet, men den här sommaren har arbetsmiljökommittén på företaget beslutat att alla som arbetar i verkstadsdelen ska bära långbyxor eftersom frätande kemikalier hanteras på arbetsplatsen. Två av dom anställda har framhärdat och inte gett med sig trots både muntliga och skriftliga varningar. Nu har de varslats om avsked. En av dom, Ulf Vallén, säger att där han arbetar finns det inga kemikalier plus att det där kan bli väldigt varmt, mellan 30 och 50 grader: -Det är inte för att jävlas som vi fortsätter att ha shorts, utan för att vi inte klarar av att ha långbyxor P-O Lindström på arbetsmiljöinspektionen säger att om man tycker att arbetsmiljökommitténs beslut är felaktigt så får man verka för att ändra det beslutet. Han säger också att det är företagsledningens plikt att se till att arbetsmiljökommitténs beslut efterlevs. I annat fall skulle arbetsmiljöinspektionen vid en inspektion där man upptäckte att reglerna inte följts kunna stänga arbetsplatsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".