Tre nappade på polisutbildning i Östhammar

Det blir tre personer som börjar på den nya distansutbildningen av poliser i Östhammar till hösten. Ingen av dem kommer från Östhammar, men två av de tre eleverna är kvinnor och Ingmar Bergman, prefekt på polishögskolan, är mycket nöjd med urvalet.
- Eftersom vi strävar efter att få fler kvinnor till polisyrket så är det här väldigt bra, säger han. Totalt i landet är det 24 elever som startar polisens distansutbildningar i höst. Kravet för att kunna köra igång i Östhammar var att fylla minst tre platser och det har man alltså lyckats med nu. De som har kommit in är två kvinnor som båda är födda 1971 och en kille född 1979. Ingen av de antagna är från Östhammar, men det beror på att man inte hann rekrytera lokalt den här gången. - Det fanns ingen riktad rekrytering den här utbildningsomgången. Det är först i januari som vi kan se om vi kan få studerande från de här områdena, säger Ingmar Bergman. Utbildningen startar den 6:e oktober med en introduktion på polishögskolan i Stockholm. Resten av utbildningen ska bland annat ske på studiecentrumet i Gimo med hjälp av videokonferenser. Praktiska övningar som skjutning och självförsvar sker hos polisen i Östhammar. Efter två och ett halvt år är utbildningen klar. Ett av syftena med distansutbildningen är att trygga försörjningen av poliser till glesbygdsområden och bristområden. Därför hoppas vi förstås att de ska söka sig till Östhammar i det här fallet, säger Ingmar Bergman. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".