Sambo berättar om ambulansmiss

Nu berättar 64-åringens sambo Helga Lundin om händelserna när hennes partner hittades död i Söderfors efter att ambulansen åkt fel.

I morse berättade Upplandsnytt om socialstyrelsens kritik efter en händelse i Söderfors i höstas, då en 64-årig man avled sedan ambulansen inte hittat honom, utan först åkt fel och letat i Tierp i stället för i Söderfors.

Nu berättar Helga Lundin själv om händelsen. Hon väntade hem sin sambo en lördageftermiddag i september förra året.

- Han åkte i väg till Tierp för att handla hem lite god mat, vi skulle grilla på kvällen och ha lite mysigt, men han kom aldrig tillbaka. Jag väntade och väntade, men det kom ingen. Sedan på söndagsmorgonen så fick jag höra på Radio Uppland att en man hittats död i Söderfors, bakom pizzerian. Då blinkade det till ett ljus: ”Det måste vara han”. En halvtimme senare ringde polisen från Tierp och då fick jag det bekräftat.     

Och sedan fick du hör hur det gick till när ambulansen var här och inte hittade honom?

- Ja, det är ju hemskt. Det får bara inte gå till på det viset. Det har gått snett någonstans, men vem som är den skyldige kan man ju inte uttala sig om.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".