Rånare dömd till skyddstillsyn

En 25-årig man dömdes i dag till skyddstillsyn för rånet mot hotell Checkpoint Dalälven i Älvkarleby i början av sommaren.
Det var vid lunchtid den fjärde juni som den maskerade mannen rusade in på hotell Checkpoint Dalälvens restaurang. Han skrek åt kassörskan att öppna kassan samtidigt som han höll sin arm under sin tröja, något som kassörskan uppfattade som ett vapen. Han fick med sig närmare 15 000 kronor innan han flydde från platsen i en bil som senare hittades övergiven. Mannen greps av en slump i Tierp några dagar senare när några lunchätande poliser fick syn på honom. Mannen ska också betala tillbaka pengarna till restaurangen och han ska betala drygt 12 000 kronor i skadestånd till kassörskan som efter händelsen mått psykiskt dåligt och tvingats gå till psykolog. 25-åringen döms också för att ha stulit diverse saker, bland annat en motorsågsdunk och bilschampoo, vid ett kraftverk i norduppland och han döms också för ett stöldförsök på en ICA butik i Söderfors. Domen blev alltså skyddstillsyn och han ska genomgå behandling för sitt drogmissbruk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".