Familjerådgivningsköerna oroar inte Uppsala kommun

Det är upp till två och en halv månads kö till familjerådgivningen i Uppsala. Men att det är lång väntetid oroar inte Kjell Holm som är chef för den kommunala nämnd som styr familjerådgivningen.
- Om det sker i enstaka fall under sommartid och semester så är väl inte det allt för anmärkningsvärt, säger Kjell Holm. Som Upplandsnytt berättade i morse har det i flera år varit lång kö till familjerådgivningen i Uppsala som även ansvarar för Knivsta och Östhammars kommuner. Nämnden för vuxna med funktionshinder, som familjerådgivningen ligger under, har dålig ekonomi och två personer som har slutat på familjerådgivningen har inte blivit ersatta. Mindre personal betyder att det blir längre köer och det är något som drabbar de som behöver stöd hos familjerådgivningen, säger Topsy-Sandler Kilström som är enhetschef där. Den dåliga ekonomin i nämnden gör att det kommer att behöva sparas mellan 20- 30 miljoner. Familjerådgivningen kommer att finnas kvar men några förbättringar är nog inte att vänta, säger Kjell Holm.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".