Bostadsrättspriset har minskat med tio procent

Priserna på bostadsrätter i Uppsala har minskat under det senaste året. Enligt den senaste statistiken från mäklarsamfundet ligger minskningen på över tio procent.
Men Mäklarsamfundets VD Lars Kilander tror inte att det rör sig om ett trendbrott utan snarare en tillfällig svacka. Om man ska tro Mäklarsamfundets siffror ligger kvadratmeterpriset för en lägenhet i Uppsala i genomsnitt 11 procent lägre under det senaste kvartalet om man jämför med samma period förra året. Men en rundringning som Upplandsnytt gjort till flera av Uppsalas stora mäklarfirmor visar att många inte upplever att lägenhetspriserna gått ner så mycket, snarare att de ligger still. Lars Kilander håller med om att man lätt kan luras av statistiken. Visserligen har marknaden mattats av i Uppsala, men den främsta förklaringen till de sjunkande kvadratmeterpriserna ligger i att intresset för stora dyra lägenheter har minskat. Frågan är om det är goda tider att köpa en lägenhet i Uppsala just nu... - Ska man köpa är det ett bra tillfälle, säger Lars Kilander, VD Mäklarsamfundet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".