Rånarna tog sig in genom att krossa ett fönster. Foto: Mårten Nilsson /SR Uppland

Misstänkt rånare gripen

Det brutala rånet mot en 75-årig kvinna i Krusenberg söder om Uppsala i oktober förra året kan vara på väg att klaras upp.

En 28-årig man från södra Sverige har gripits och också anhållits som misstänkt för inblandning i rånet.

- Det är efter ett omfattande spanings- och utredningsarbete som misstankarna har kommit att riktas mot den här 28-åringen, säger polisens presstalesman Christer Nordström, som inte vill gå in på några detaljer.

Det var tretiden en natt i oktober förra året den 75-åriga kvinnan vaknade av att två män tog sig in hennes hus i Krusenberg söder om Uppsala. Först knackade de på dörren och sen krossade de en ruta och tog sig in, och under knivhot rånades kvinnan på smycken och pengar.

Männen tvingade sedan med sig kvinnan till en uttagsautomat i Knivsta där männen tog ut alla pengar från hennes konto, runt 6000 kronor. Männen körde sedan tillbaka kvinnan till Krusenberg och försvann efter att ha tagit hennes mobiltelefon och kapat telefonledningen.

Rånet skapade oro bland flera av grannarna i området, men nu kan alltså händelsen vara på väg att klaras upp. Efter omfattande utredningsarbete riktades misstankarna mot 28-åringen som på måndag eftermiddag hämtades från en kriminalvårdsanstalt i Malmö. Efter förhör är mannen nu anhållen med nekar till misstankarna.

Polisen fortsätter också spaningarna efter en andra gärningsman:

- Det arbetet pågår just nu, och det är inget jag kan kommentera, vi befinner oss i mycket känslig läge, säger Christer Nordström.

Klara Johansson
klara.m.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".