Roslagslopp trots ekonomiskt fiffel

I helgen körs det traditionella Roslagsloppet och redan nu har festivalveckan inför loppet startat. I år var det väldigt nära att loppet inte blev av eftersom klubben utsatts för förskingring och förlorat hundratusentals kronor.
- Det känns skönt att lämna det där bakom sig. Nu är det bara framåt som gäller, säger Christer Gustavsson som är ansvarig för Roslagsloppet. Det var i höstas som det upptäcktes att en person i klubben hade stoppat pengar i egen ficka under flera års tid. Det här har gjort att klubben mest fått ägna sig åt ekonomin under det senaste året och att planeringen av själva loppet kom i gång sent. Det innebär bland annat att man inte lyckats locka så många vanliga båtar till tävlingen utan det blir ett sextiotal mer extrema tävlingsbåtar som ställer upp. Loppet körs på lördag, men redan nu pågår festivalveckan i Öregrund med många olika aktiviteter, bland annat badkarsrace. - Det är ombyggda badkar med utombordare på, det är spektakulärt, säger Christer Gustavsson. Kontakta reportern: Lisa Helgesson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".