Fler långtidsarbetslösa i länet

Antalet långtidsarbetslösa i Uppsala län har fördubblats jämfört med för ett år sedan. Det visar färska siffror från länsarbetsnämnden.
En av orsakerna är att länsarbetsnämnden fått mindre pengar till arbetsmarknadspolitiska program det säger Håkan Lindgren som är länsarbetsdirektör. - Det får effekten att de som är arbetslösa får gå arbetslösa längre än tidigare då vi kunde sätta in insatser och bryta arbetslösheten, säger han. Det är de begränsade resurserna tillsammans med det försämrade arbetsmarknadsläget generellt som har lett till den stora ökningen av långtidsarbetslösa säger Håkan Lindgren. Och han tor inte att de kommer att få mer pengar under året. Vad gäller antalet varsel om uppsägningar ökade de under juli jämfört med samma månad förra året men det har ändå minskat under året totalt. - Det är en signal om att marknaden börjar återhämta sig, säger Håkan Lindgren. Kontakta reportern: Peter Söderberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".