Landstingshus till salu

Landstinget är i färd med att sälja delar av sitt fastighetsinnehav. Försäljningspengarna ska hjälpa till att renovera Akademiska sjukhuset i Uppsala.

-Vi har ett antal fastigheter som vi funderar på att gå ut och sälja, säger förvaltningsdirektör  Tommy Lenberg på Landstingsservice.

Strategin är att sälja de fastigheter som landstinget har en begränsad eller ingen verksamhet alls i. Akademiska sjukhuset och Enköpings lasarett kommer, enligt planen, inte att bli till salu.

En av de fastigheter som är på väg att säljas är Svartbäckens vårdcentral i Uppsala. Tanken är sedan att landstinget ska hyra lokalerna. Möjlig köpare är det kommunägda bostadsbolaget Uppsalahem.

-Fördelarna för landstinget är att vi frigör kapital och investera i de fastigheter vi har kvar. Det gäller bland annat Akademiska sjukhuset, som är i behov av att rustas upp, säger Tommy Lenberg på Landstingsservice.

Audrey Erat
audrey.erat@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista