Pyttkock Martin Herdin.
SM-FINALEN

Ett ton bandypytt

Flustrets kockar rustar nu för att mätta hungriga bandysupportrar inför finalen. Över ett ton pyttipanna ska stekas och serveras på såväl den egna restaurangen som vid arenan.

-Ja, i dag steker vi ungefär 1,1 ton pytt på stekbordet här i bakgrunden. Sen kör vi in det i ugnen och steker upp det riktigt så det blir varmt, berättar kocken Martin Herdin.

Hur många ägg behövs det till det?

-4.000 kanske.

Och rödbetor?

-350 kilo kanske.

Bandyfinalen är synonymt med pyttipanna. En gång var kockarna innovativa och serverade korv och mos.

-Det tyckte inte bandyfolket om. Nu blir det bara pytt, det kan jag lova.

Mårten Nilsson
marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".