Målvakten Daniel Kjörling.
SM-finalen

Storvretabo finalmålvakt

När Västerås i dag gör upp om SM-titeln med Edsbyn på Studenternas är det Daniel Kjörling som ska se till att  västmanlänningarna håller nollan. På meritlistan står redan sex finaler med Sandviken varav fyra ledde till seger.

Det är första gången på fem år som Västerås är i final, och trots sin bakgrund är det här något alldeles speciellt att laget tagit sig hela vägen till Studenternas, säger Västerås målvakt Daniel Kjörling.

-Det här står väldigt högt upp på listan. Vi har ett väldigt ungt lag med fem nya spelare. Att vi kunde få i hop det redan till i år trodde väl ingen, säger Daniel Kjörling.

Hur är det att spela i Uppsala?

-Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka i Uppsala igen. Jag har alltid haft bra minnen härifrån. Det är roligt med Sirius som har gått så bra. Mitt hjärta klappar lite för Sirius. Jag har ju gjort några säsonger där också, berättar Daniel Kjörling.

Christer Engqvist
christer.engqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".