Allt värre arbetssituation för busschaufförerna

Arbetssituationen blir allt tuffare för busschaufförerna i länet.Hot om rån och våld förekommer ibland på dagtid men framför allt är det nattetid som det här problemet finns å det gör att många busschuafförer drar sig för att köra nattpassen
Som Upplandsnytt berättade i morse så rånades en busschaufför i Bergsbrunna igår kväll och nu måste det göras något för att få bukt med den här typen av våld. Det säger Billy Eriksson som är ordförande i kommunals bussektion till Upplandsnytt. Ett sätt att öka säkerheten skulle kunna vara att sätta in kameror i bussarna och i värsta fall så får man göra som i Göteborg där chaufförerna sitter i en glasbur och kör. För att få mindre kontanter på bussarna borde det man göra som i Stockholm och sälja måndadskort på andra ställen än på bussarna och även att kunderna skulle kunna betala med kort, säger Billy Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".