Chef anmäld för hot

En försvarsanställd chef i Uppsala län har anmälts, misstänkt för att ha hotat en underordnad och ha klämt hans arm i en dörr.

Det hela ska ha inträffat i januari i år och började med en diskussion mellan chefen och den anställde om hur den anställde skötte sitt jobb. Enligt den anställde så befann de två sig ensamma i ett rum, där chefen skrek åt honom och han upplevde situationen som hotfull.

Den anställde säger att när han försökte gå ut ur rummet så blev han knuffad av chefen, som också klämde hans arm i en dörr.

Två andra personer som befann sig i närheten säger att de hört upprörda röster och dunkar. En säger också att han hörde den anställde ropa på hjälp. Enligt de båda ska chefen, när de kommit fram, också ha gått med på att han gått för långt och klämt den andres arm. Men senare har chefen erkänt att han svurit, men inte att han hotat eller använt våld. Händelsen är polisanmäld och också anmäld till försvarsmakten personalansvarsnämnd.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista