Många påtända på reaggefestivalen

I natt avslutades reggaefestivalen i Storvreta som pågått sedan i fredags. Under festivalen var det många som var narkotikapåverkade.
Ett tiotal poliser och sex personer från socialtjänsten har arbetat på området under festivalen och så här berättar Joakim Jansson som är polisinspektör på ungdomsgruppen hur det såg ut på området: -Igår omhändertog vi femton personer som fick göra urinprov och så var det några som vi tog in för vanlig fylla också. En stor del av besökarna var helt klart påverkade av narkotika. Att vi inte grep fler är en resursfråga. När det samlas så många människor på samma plats får man höja ribban mot hur det är i vanliga fall, men vi satsade på det lite mer igår och därför blev det fler provtagningar, säger han. Förutom de gripna har också socialtjänsten omhändertagit 12 ungdomar som varit berusade eller påverkade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".