Båtstölderna har tredubblats

Båtstölderna längs Upplandskusten har tredubblats under sommmaren och och polisen misstänker nu att det rör sig om en liga.
- Någonting måste ju göras för att få fast den här ligan som håller på där ute, säger Rikard Öhman, som har blivit av med två motorer det senaste halvåret. Rikard Öhman har sommarstuga i Söderby Karlsäng, som ligger vid Öregrundskusten och är ett sommarstugeområde med ett hundratal stugor, varav de flesta har båtplats. I våras var tjuvarna där vid två tillfällen och stal båtar och båtmotorer och för en vecka sedan slog de till igen. I år har alltså antalet stölder tredubblats till 36 jämfört med förra årets 12 stölder på kusten i Uppsala län. Av dem 36 är det 7 båtar som stulits och resten handlar om tillbehör, främst båtmotorer. Stölderna är koncentrerade till Öregrundsområdet, framförallt till Söderby Karlsäng. Siv Forsberg, biträdande chef vid Östhammarspolisen, säger att de intensifierar trafikkontrollerna i just de här områdena, för att försöka upptäcka de stulna båtarna. Rikard Öhman vet inte hur han ska göra med sin båt nu. - Hur länge få rman ha kvar en ny motor om man köper en? Då tar de väl den också, säger han. Kontakta reportern: Erica Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".