Rekordstort narkotikabeslag

Det stora narkotikabeslag som gjordes vid en operation ledd av polisen i Gävleborgs län förra veckan bestod av 23 kilo amfetamin. Polisen slog till på flera ställen, ett av tillslagen gjordes i Enköping.

Sju personer greps när beslaget gjordes, två Sandvikenbor och fem utländska medborgare. Den ena Sandvikenbon har också gjort medgivanden.

Den omfattande narkotikasmugglingen upptäcktes efter en spaning på en man bosatt i Sandviken. Man kostaterade att han hade gjort en rekordstor beställning från några personer i Polen. Knarket smugglades in till Sverige via Holland och polisen slog till den 19 mars på fyra ställen samtidigt, tre i Stockholm och en i Enköping.

Tillslaget i Enköping gjordes mot bil vars chaufför var den 34-årige mannen från Sandviken. I baksätet fanns en stor mängd narkotika. Polisen har också gjort en husransakan i mannens lägenhet i Sandviken men inte hittat någon mer narkotika där, däremot en del föremål som kan ha betydelse i utredningen.

23 kilo amfetamin är värt sex miljoner kronor på gatan - men eftersom man spär ut innehållet så är det troligtvis värt det dubbla. Det skulle i så fall utspätt motsvara 200.000 doser av amfetamin, enligt åklagare Peter Olofsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".