Misstänkt för studentmord överklagar utlämning

Den 27-årige man som misstänks för mordet på en kvinnlig student i Ultuna, Uppsala, överklagar beslutet om överlämning. Mannen misstänktes tidigt i mordutredningen, men sedan han greps i Holland har han vägrat svara på polisens frågor.
Det kan nu dröja upp till ett år innan han kan överlämnas till de svenska myndigheterna. Det är mordet på en 24-årig tjeckisk student som mannen är misstänkt för. Kvinnan hittades mördad i sin lägenhet i Ultuna, Uppsala i april i år. 27-åringen greps för snatteri i Danmark bara några dagar efter att mordet uppdagats, men han släpptes igen eftersom han då ännu inte var internationellt efterlyst. I maj greps han på en spårvagn i Holland och för två veckor sen beslutade holländsk domstol att mannen ska lämnas ut till Sverige. I väntan på att utlämningsbeslutet nu prövas på nytt av en högre domstol i Holland får förundersökningen gå på sparlåga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".